VIER BEHANDELINGEN VOLGEND UIT REFLEXZONETHERAPIE

Cupping

Een methode waar vooral op de doorbloeding en het stromen van energie wordt. Het is een methode waarbij een cup van kunststof op het lichaam wordt geplaatst. Als de cup met de juiste techniek op het lichaam wordt geplaatst, ontstaat er een vacuum en zuigt de cup zich vast op het lichaam. Hierbij wordt voor de plaatsing gebruik gemaakt van de acupunctuurpunten.

Een andere vorm van cupping is cupping-massage (ook wel glijdend cuppen). Het lichaam, en dan meestal de rug, wordt gemasseerd met massage-olie waarna de cups over het lichaam bewogen worden, wat een zeer diepe, krachtige massage tot gevolg heeft.

Polariteits massage

Dit is een meestal zeer ontspannende massage. Heerlijk warm ingepakt onderga je een vorm van polariteitsmassage die, afhankelijk van een aantal factoren, het beste bij je past: aarde, lucht, water, vuur of ether. Polariteit aarde is bijvoorbeeld gericht op het herstellen van de basisenergie, oftewel: terug met beide benen op de grond!

Metamorfosemassage

Metamorfose betekent letterlijk gedaanteverwisseling of herschepping. Deze massage is ontwikkeld uit de voetreflexzonetherapie maar wordt toegepast als een zelfstandige behandeling. Tijdens deze massage ondergaat u niet letterlijk een zogenaamde ‘metamorfose’. De verandering speelt zich van binnen af, de therapie geneeswijze gaat er vanuit dat ieder mens de kracht heeft om zichzelf te genezen.

Moxa behandeling

Het woord ‘moxa’ is afgeleid van het Japanse woord Mo Cu San, wat bijvoetkruid of artemisia vulgaris betekent. Bijvoetkruid is het hoofdbestanddeel van de moxastick. Het is samengeperst in een ronde vorm die wel eens met een sigaar wordt vergeleken. Aangestoken bereikt het een hitte van 180 graden en straalt het een weldadige warmte uit. Boven de huid gehouden kunnen vele blokkades verdwijnen.

Moxa.jpg
%d bloggers liken dit: