DORN BREUSS MASSAGE

Rug- en gewrichtsklachten

Wervel.jpg

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven….” Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

Er zijn echter nog veel meer blokkades en klachten die op het eerste oog niets met de rug te maken lijken te hebben maar bij nader inzien wel degelijk gerelateerd zijn aan de klachten van de ruggenwervel(s). Ook daar is de Dorn therapie een heel effectieve behandeling voor.

Lengteverschil van de benen

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. Daarnaast heeft vrijwel iedereen benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding. De Dorn therapie begint met een correctie van het lengteverschil van de benen, een korte vrijwel pijnloze behandeling die vaak zeer effectief is.

Zachte effectieve behandeling

Doordat u tijdens de behandeling beweegt met armen, benen en hoofd vindt er een correctie van de ruggenwervels en de gewrichten plaats en is de Dorn therapie een zachte effectieve behandeling. In tegenstelling tot “kraken” is de Dornmethode een milde therapie. Met de duimen zet de Dorn-therapeut op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt.

Kortom…

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengte verschil. Dorn therapie is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en bewegen. Klachten van onder meer rugpijn, de nek en hoofdpijn verdwijnen.

Breuss massage

Aansluiting op de Dorn therapie

Breuss massage wordt ook wel ‘tussenwervelschijfmassage’ genoemd. Na de Dorn therapie volgt vrijwel altijd een Breuss massage, beide therapieën kunnen ook apart worden gegeven. De tussenwervelschijfmassage van Rudolf Breuss sluit naadloos aan op de Dorn therapie. Vooral waar het pijnlijke processen betreft zoals osteoporose is Breuss de aangewezen methode. Bij acute ischialgie (uitstralende zenuwpijn ter hoogte van de heup) is de Breuss massage de enige manier om te behandelen.

Wat is Breuss massage?

De Breuss massage is een fijngevoelige, energetische rug massage die met de hand wordt uitgevoerd en psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. Door de Breuss massage kan het herstelproces van verwaarloosde tussenwervelschijven in gang gezet worden. Deze massage is de beste oplossing voor problemen met het bewegingsapparaat, vooral in de streek rond het heiligbeen.

%d bloggers liken dit: