HOT STONE MASSAGE

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde basaltstenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en dit helpt weer bij ontspannen. De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De stenen zijn gemaakt van basalt wat zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd. Zo af en toe staan de stenen een nacht buiten, bijvoorbeeld bij volle maan of onweer. Op deze manier worden de stenen gereinigd en ‘opgeladen’.

De behandeling: De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie”(een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans.

Hotstone.jpg
%d bloggers liken dit: