REFLEXZONETHERAPIE

Reflexzonetherapie

Het principe van reflexologie is dat elk deel van het lichaam en elk orgaan in het lichaam is verbonden met de reflexzones in onder meer de voeten en de handen.

Door het masseren van deze zones worden de corresponderende organen en lichaamsdelen zodanig gestimuleerd dat het zelfgenezende vermogen van het lichaam wordt aangesproken (holisme).

Reflexologie is zeker geen behandelingsmethode voor ziekten of kwalen, maar doordat het gevoel van welzijn, rust en ontspanning wordt gestimuleerd leidt dit tot herstel van eventueel beschadigde functies van en in het lichaam.

Reflexologie is zoveel meer dan alleen de meest bekende vorm hiervan: de voetreflexologie. Onder de noemer reflexologie valt een breed scala van behandelmethoden. Afhankelijk van de aard van uw klachten of wensen maak ik gebruik van de volgende therapieën:

Voetreflexologie

Voetreflexzonetherapie is gericht op het stimuleren van het zelf helend vermogen van de mens. Door de reflexzones op de voeten volgens een speciale techniek te masseren, wordt de doorbloeding van het lichaam bevorderd. Hierdoor kunnen zuurstof en voeding de weefsels bereiken en worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Blokkades in de energiedoorstroming kunnen door deze massage worden opgeheven.

%d bloggers liken dit: